متن استاتیک شماره 63 موجود نیست

26 تیر 1403

  • 1400/12/16
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیشگیری از کم شنوایی با شنیدن ایمن و کاهش قرار گرفتن در معرض صداهای بلند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در پیامی به مناسبت دوازدهم اسفند روز جهانی شنوایی، از افزایش معلولیت خاموش در ایران و جهان گفت.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در پیامی به مناسبت دوازدهم اسفند روز جهانی شنوایی، از افزایش معلولیت خاموش در ایران و جهان گفت.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «عباس رضائیان زاده» آمده است:

بر اساس آخرین برآوردهای منتشر شده سازمان جهانی بهداشت در سال 2018میلادی، قریب بر 466 میلیون نفر در سراسر جهان از کم شنوایی رنج می‌بردند که 34 میلیون نفر از آنها کودک بودند. آمارهای رسمی منتشر شده توسط این سازمان حکایت از رشد روزافزون کم شنوایی ناتوان‌کننده طی سال‌های گذشته، به ویژه در پنج سال اخیر دارد.

آمارها نشان می دهد تعداد افراد کم شنوا از 360 میلیون نفر در سال  2013 میلادی به 466 میلیون نفر در سال 2017 رسیده است.

پیش بینی می شود قریب بر 900 میلیون نفر در سراسر جهان تا سال 2050 میلادی از کم شنوایی ناتوان‌کننده رنج خواهند برد. متاسفانه دو سوم افراد دچار کم شنوایی در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند.

از نظر بار کلی بیماری ها (GBD)، کم شنوایی 6 و 8 دهم درصد از بار کلی بیماری ‌ها را شامل می‌شود و بر اساس سال های سپری شده با ناتوانی (YLD) سومین عامل اصلی را به خود اختصاص می‌ دهد.

سه تا پنج درصد جمعیت کشور دارای اختلالات شنوایی متوسط تا عمیق هستند، به همین دلیل ناشنوایی «معلولیت خاموش» نامیده می شود. شیوع کم ­شنوایی در مراکز استان­ها 2 و 7 دهم در هزار تولد زنده برآورد شده است و بر همین اساس سالانه چهار تا پنج هزار نوزاد کم­شنوا در کشور متولد می­شود.

میزان اختلالات شنوایی ناشی از مسایل ژنتیکی در ایران نسبت به آمار جهانی بالاتر است. 60 تا 70 درصد مراجعان به مراکز توانبخشی کشور که دچار مشکل شنوایی بوده­اند، از خانواده­هایی هستند که ازدواج فامیلی داشته­ اند.

اختلال شنوایی، بار اقتصادی و اجتماعی سنگینی بر افراد، خانواده ها، جوامع و کشورها دارد. در کودکان می­تواند مهارت­های شناختی و گفتاری را به تاخیر انداخته و پیشرفت تحصیلی در مدرسه را به تعویق بیندازد. در بالغان، اختلال شنوایی اغلب سبب ایجاد مشکلات در شغل­ یابی، کار و حفظ شغل و کیفیت زندگی می ­شود. هزینه ­های آموزش استثنایی و از دست دادن فرصت کاری به علت اختلال شنوایی می تواند بار قابل توجهی بر اقتصاد ملی داشته باشد. ابتلا به بیماری­ های عفونی مثل مننژیت، سرخک، اوریون و عفونت­های مزمن گوش، اختلالات ژنتیکی، مواجهه فرد با اصوات شدید، آسیب سر و گوش، سالمندی و مصرف داروهایی با اثر سمی از علل عمدۀ ناشنوایی محسوب می‌شود که نیمی از موارد کم­شنوایی‌ و ناشنوایی ‌ها با اقدامات پیشگیرانه اولیه قابل پیشگیری هستند و درصد بسیار زیادی از آنها از طریق تشخیص زودهنگام و مدیریت مناسب، قابل درمان از طریق جراحی و استفاده از وسایلی همچون سمعک و کاشت حلزون می ­باشند.

در همین راستا سومین روز ماه مارس مصادف با 12 اسفند به عنوان روز جهانی شنوایی با شعار«مراقب شنوایی خود باشید تا یک عمر لذت ببرید!» بر اهمیت پیشگیری از کم شنوایی با شنیدن ایمن و کاهش قرار گیری در معرض اصوات بلند تاکید دارد.

دکتر عباس رضائیان زاده

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها,مناسبت های بهداشتی
  • کد خبری : 56284
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید